Muskelgrupper som tränas

Om du är ute efter ett träningsredskap som tränar flera muskelgrupper på en och samma gång och fungerar som konditionsträningsredskap på en och samma gång är en trappmaskin ett bra val. När du tränar med en trappmaskin efterliknar du ju nämligen våra naturliga rörelser, eftersom trappmaskinen får dig att utöva en rörelse som är exakt samma som den som du utför när du går upp för trappor annars. Detta gör att trappmaskiner är skonsamma för din kropp, och att det inte är svårt att lära sig använda dem, men samtidigt kan du räkna med den mest effektiva konditionsträningen du kan tänka dig när du använder dem.

Trappmaskiner finns dessutom i många olika utföranden och modeller, så det behöver inte kosta särskilt mycket att skaffa en trappmaskin, och dessutom tar de betydligt mindre plats där hemma än vad de flesta andra trappmaskiner gör.

Bli stark med en trappmaskin

Eftersom träningen är så effektiv behöver du inte ens träna så ofta för att se resultat, utan några träningspass i veckan med en trappmaskin räcker, framför allt om du kombinerar din träning med en trappmaskin med andra träningsformer, som kanske är mer lågintensiva.

De muskler som aktiveras när man tränar med en trappmaskin är framför allt:

  • Musklerna i låren
  • Musklerna i resten av benen
  • Musklerna i rumpan
  • Musklerna i den lägre delen av ryggen

Dessutom finns det vissa trappmaskiner som har speciella gummiband isatta i sig, och genom att hålla i dessa kan man även träna armarna samtidigt som man tränar de ovan nämna muskelgrupperna. Observera dock att detta inte gäller för alla trappmaskiner, utan endast vissa av dem.

Den kanske viktigaste bidragande anledningen till att trappmaskiner är så populära är dock att de är kända för att bränna allra flest kalorier av alla träningsredskap, så de är verkligen perfekta för alla som vill gå ned i vikt och bränna fett, för trappmaskiner passar perfekt för detta och hjälper de allra flesta uppnå detta mål.

 

Så kallade trappmaskiner är populära träningsverktyg som man kan stöta på på både gym och i hemmagym. De fungerar så att de får en att utföra en rörelse som påminner om att gå i trappor, vilket tränar dina lår, rumpa och rygg, men på ett skonsamt sätt för dina leder, för trappmaskiner får dig inte att hoppa eller göra andra plötsliga rörelser. Detta gör att träning med trappmaskiner även passar överviktiga personer, den som är gravid eller den som har problem med knän eller leder.

Hur stor en trappmaskin är varierar dock väldigt mycket. De minsta trappmaskinerna är nämligen mycket små och består endast av 2 fotpedaler och inte mycket mer än så, vilket gör att de t.ex. får plats under sängen när de inte används, medan andra trappmaskiner är betydligt större och t.ex. har handtag som man kan hålla i sig i medan man tränar och avancerade funktioner som t.ex. kalorimätare och liknande.

Skillnaderna olika trappmaskiner emellan är därför större än vad som är fallet för de flesta andra träningsredskap och det finns därför all anledning att bekanta sig med flera av dem innan man köper en.

Vem kan då trappmaskiner passa för?

Jo, för den som:

  • Har begränsat med plats över för träningsutrustning där hemma, då trappmaskiner tar upp mindre plats än de flesta andra träningsredskap.
  • Främst vill träna upp sin kondition och underkropp, för det är ju detta trappmaskiner tränar upp.
  • Vill undvika att lägga ut allt för mycket pengar på träningsutrustning, för trappmaskiner är i regel billigare än många andra träningsredskap.
  • Är ute efter att bränna så många kalorier som det bara går vid varje träningspass, för trappmaskiner bränner flest kalorier av alla vanligt förekommande träningsredskap i Sverige idag!