Motionsredskap

Numera kan alla som vill inreda ett hemmagym eller helt enkelt ha ett träningsredskap där hemma för att börja träna hemmavid välja mellan många olika träningsredskap, men enligt oss är ett av de allra bästa träningsredskapen du kan skaffa faktiskt en så kallad trappmaskin. Detta tycker vi eftersom:

 • De är billigare än många andra motionsredskap
  Som kan gå på väldigt stora belopp, men de billigaste trappmaskinerna kan kosta så lite som 500 kronor, vilket är betydligt mindre än vad de flesta andra motionsredskapen kostar. Givetvis betyder detta inte att du alltid gör klokt i att välja de allra billigaste trappmaskinerna, för det förekommer förstås skillnader olika motionsredskap emellan, precis som det gör för andra träningsredskap, men oavsett vilken modell du väljer, bör du kunna komma relativt billigt undan.
 • motionsredskap

  >> Köp en trappmaskin här – stort sortiment – fraktfri leverans <<

 • De tar mindre plats än många andra motionsredskap
  Då de inte är lika stora och otympliga som de flesta andra motionsredskap på marknaden. (Dock varierar förstås storleken på trappmaskiner en hel del, så alla trappmaskiner är inte lika små) De minsta trappmaskinerna består nämligen av bara 2 pedaler och inte så mycket mer än så, och ryms därför på de flesta ställen, inklusive under sängen när man inte behöver använda dem. Detta gör att de kan vara ett bra val även för den som är lite trångbodd eller har mycket prylar sedan innan där hemma.
 • De bränner otroligt många kalorier
  Av alla träningsredskap som man kan köpa till hemmet är nämligen trappmaskiner de som bränner i särklass flest kalorier. Detta gör dem perfekta för alla som vill bränna så mycket fett som möjligt och gå ned i vikt.
 • De tränar både ben och rumpa samtidigt
  Dvs. två mycket stora muskelgrupper på en och samma gång, vilket är bra, för detta kan vara svårt att åstadkomma med andra träningsmaskiner, som visserligen är bra på att träna upp en viss muskelgrupp men inte flera av dem samtidigt. Som en extra bonus fungerar även trappmaskiner som konditionsträning på en och samma gång som både ben och rumpa, som många vill träna upp lite extra, tränas ordentligt!
 • Du kan variera både hastighet och motstånd på en trappmaskin
  Dvs. steghöjd, rotation och så vidare. Detta är bra eftersom du då kan göra träningen lättare som nybörjare men trappa upp träningen och göra den mer krävande när du kommer i lite bättre form. Dessutom gör det intervallträning möjlig.